SKRZYDEŁKA NA RYŻU
Tagi: skrzydełka
04 grudnia 2014, 15:53
Skrzydełka na ryżu
SKŁADNIKI:
skrzydełka -1 kg
cebula -2 szt
pieczarki -0,5 kg
ryż -2 szkl
masło -3 łyżki
woda -4 szkl
sól i pieprz
ketchup ostry -2 łyżki
wegeta -2 łyżki
czosnek -1 ząbek
cukier -1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Blachę wyłożyć folią aluminiową.
Wysypać ryż surowy na blachę.
Skrzydełka umyć, osączyć, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu.
Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach.
Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry.
Następnie przygotować zalewę:
Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować.
Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.
Dodaj komentarz