Ryba po japonsku


Autor: emcia192020
Tagi: ryba1  
04 grudnia 2014, 13:11

RYBA PO JAPONSKU 

Zrobic ciasto

2 szklanek mąki

0,5 szklanki wody

2 łyzki wegety

1 jaja

W cieście zanurzac ok.kg pokrojonych na mniejsze kawałki filetów rybnych i usmażyc.Pokroic w kostke słoik ogórków,słoik papryki i 4 cebule.Przekładac na półmisku warstwe ryb,potem cebula,ogórek i papryka.(Ja cebule najpierw szklę).Może być kilka warstw.....Zagotowac zalewę z 2 szklanek wody,0,5 szkl.oliwy,4 łyzek octu,2 łyżek cukru,1/2 keczupu,troche przecieru.Zalać półmiski

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz