KAPUSTA Z PIECZARKAMI BOCZKIEM I MIODEM


Autor: emcia192020
Tagi: kapusta  
04 grudnia 2014, 15:39

  KAPUSTA Z PIECZARKAMI BOCZKIEM I MIODEM

SKŁADNIKI:

 

 30 dag kapusty kiszonej,

 

6 średnich pieczarek,

15 dag boczku,

1/2 marchewki,

3 łyżeczki miodu,

szczypta vegety,

łyżka masła,

2 liście laurowe,

2 ziarenka ziela angielskiego,

pieprz.

 

PRZYGOTOWANIE:

 Kapustę odciskam, kroję, zalewam wodą (tak, aby była przykryta). Gotuję około 20 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. 

Pieczarki kroję w plasterki, boczek w paseczki, a marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. 

Wszystko podsmażam na łyżce masła, dodaję do kapusty wraz z miodem.

Mieszam, gotuję kolejne 20 minut. Całość doprawiam do smaku.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz