CHIŃSKA ZUPA PHO Z KURCZAKIEM I MAKARONEM...


Autor: emcia192020
Tagi: zupa  
04 grudnia 2014, 16:13

 CHIŃSKA ZUPA PHO Z KURCZAKIEM I MAKARONEM RYŻOWYM 

SKLADNIKI:

1 Filet z kurczaka

mieszanka chińska mrożona

dodatkowo
1 cebula
3 ząbki czosnku
przyprawa chińska
pasta paprykowa
łyżki sosu sojowego i rybnego jak ktoś lubi
pół małej papryczki chili
łyżka oliwy
Makaron ryżowy

PRZYGOTOWANIE; 

Do garnka wlać łyżkę oliwy i wrzucić na nią pokrojonego w kostkę filet z kurczaka doprawić przyprawa chińska i łyżka oleju sojowego i pokrojona cebule , szybko obsmażyć i zalać wodą , około 1,5 litra wody , ( dla wzmocnienia smaku można dodać kostkę bulionową). Gotować około 10 min . Następnie do gotującej się wody wsypujemy zawartość mieszanki chińskiej (warzywa) i gotujemy około 10-15 min pod przykryciem. Do zupy dodać pastę paprykową , chili, czosnek , łyżkę sosu sojowego i (rybnego) i przyprawę chińska dla wydobycia smaku. Zupa najsmaczniejsza jest na drugi dzień jak przejdzie wszystkimi smakami . Podawać bardzo gorącą z makaronem ryżowym i posypać dymką lub szczypiorkiem . Smacznego

Rada: Zamiast kurczaka można zupę zrobić rybą krewetkami lub smażonym tofu
 
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz