CHIŃSKA ZUPA PHO Z KURCZAKIEM I MAKARONEM...
Tagi: zupa
04 grudnia 2014, 16:13
CHIŃSKA ZUPA PHO Z KURCZAKIEM I MAKARONEM RYŻOWYM
SKLADNIKI:
1 Filet z kurczaka
mieszanka chińska mrożona
dodatkowo
1 cebula
3 ząbki czosnku
przyprawa chińska
pasta paprykowa
łyżki sosu sojowego i rybnego jak ktoś lubi
pół małej papryczki chili
łyżka oliwy
Makaron ryżowy
PRZYGOTOWANIE;
Do garnka wlać łyżkę oliwy i wrzucić na nią pokrojonego w kostkę filet z kurczaka doprawić przyprawa chińska i łyżka oleju sojowego i pokrojona cebule , szybko obsmażyć i zalać wodą , około 1,5 litra wody , ( dla wzmocnienia smaku można dodać kostkę bulionową). Gotować około 10 min . Następnie do gotującej się wody wsypujemy zawartość mieszanki chińskiej (warzywa) i gotujemy około 10-15 min pod przykryciem. Do zupy dodać pastę paprykową , chili, czosnek , łyżkę sosu sojowego i (rybnego) i przyprawę chińska dla wydobycia smaku. Zupa najsmaczniejsza jest na drugi dzień jak przejdzie wszystkimi smakami . Podawać bardzo gorącą z makaronem ryżowym i posypać dymką lub szczypiorkiem . Smacznego
Dodaj komentarz