ŚLEDZIE W OLEJU


Autor: emcia192020
Tagi: sledzie  
04 grudnia 2014, 13:02

  Śledzie w oleju

SKŁADNIKI:

matijasy wymoczyć

szklanka oleju,

pół szklanki wody,

2 łyżki octu

2 cebule pokroić w kostkę ,

ziele angielskie,

pieprz,liść laurowy,

ogórki kiszone pokroić w kostkę.

Zagotować zalewę i przestudzić.Ja robiłam warstwowo: matijasy,ogórek,matijasy,cebula i tak do skończenia produktów.Śledzie w zalewie octowej:2,5 szklanki wody,pół szklanki octu 10%,8 łyżek cukru,2 łyżki soli,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,cebula.Śledzie wymoczyć,poprzekrawac na mniejsze ułożyć w słoiku,na to cebula pokrojona w pół piórka,matijasy ,cebula.Zalewę zagotować ,przestudzić i zalać.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz