SKRZYDEŁKA NA RYŻU


Autor: emcia192020
Tagi: skrzydełka  
04 grudnia 2014, 15:53

 Skrzydełka na ryżu 

SKŁADNIKI:
skrzydełka -1 kg

cebula -2 szt
pieczarki -0,5 kg
ryż -2 szkl
masło -3 łyżki
woda -4 szkl
sól i pieprz
ketchup ostry -2 łyżki
wegeta -2 łyżki
czosnek -1 ząbek
cukier -1 łyżka


PRZYGOTOWANIE:


Blachę wyłożyć folią aluminiową. 
Wysypać ryż surowy na blachę. 
Skrzydełka umyć, osączyć, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu. 
Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach. 
Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry. 
Następnie przygotować zalewę: 
Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować. 
Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz